1 november 2014

Een vleugje goud

zondag 30 november 2014


Op de collage hierboven zie je dat ik een vleugje goud heb toegevoegd in mijn interieur. Als je vorig jaar begon overgoud in huis had ik je echt gek aangekeken... op dat moment vond ik goud een foute kleur! Maar mijn mening is veranderd en ik moet toegeven, het is best wel stoer!! Zo kocht ik een goudkleurig tape rolletje en een mooie theedoek met goude stippen van de sissyboy. Verder heb ik wat leuke goudkleurige accessoires voor jullie opgezocht en wat inspiratie beelden. Vinden jullie het stiekem ook wel een toffe kleur?
Druk op 'lees meer' voor wat gouden tips!

Weekend in huize hof!

zaterdag 22 november 2014


Gister heb ik een prachtig ouderwetse broodplank gekocht, wat vroeger gebruikt werd in een bakkertje. Ik ben er ontzettend blij mee! Hij ligt nu op mijn tafel waar mooie spulletjes op staan. Misschien dat hij de volgende keer een plaatsje krijgt in in mijn keuken of tegen de muur. Heerlijk om een weekend vrij te hebben en weer het één en ander te verplaatsen. Daar wordt ik helemaal gelukkig van! Ook heb ik door mijn vrije uurtjes verse bloemen kunnen kopen! Ik ga vandaag extra hard genieten van mijn opgeruimde en schoon huisje met bloemen en nieuwe spullen.
Fijn weekend allemaal!



Foto inspriatie!

dinsdag 18 november 2014


De feestdagen komen eraan en dat betekend dat we met zijn alle weer cadeautjes kunnen inslaan. Nu wil ik (proberen) een aantal keer op mijn blog wat leuke tips te geven! Mijn eerste tip is een fotoboekje maken. Ontzettend leuk om te doen en ook nog eens een heel persoonlijk cadeau! Ik heb er eentje gemaakt voor een vriendin die in Berlijn woont. We zijn een aantal weken geleden naar Disneyland Parijs geweest en omdat dit zo geslaagd was heb ik er een fotoboekje van gemaakt. Zo kan ze altijd terug kijken op een super tijd. Mocht je dat ook leuk vinden kan je bijvoorbeeld gaan naar Webprint, daar heb ik mijn boekje ook laten maken!  Er zijn veel opties qua boeken (klik hier) en het toevoegen van foto's werkt erg makkelijk.  Binnen no time had ik een prachtig resultaat. Zeker een aanrader!

Nu ga ik hem snel versturen naar Berlijn.. (moet nog steeds tijd vinden om hem goed in te pakken en hem weg te brengen naar het postkantoor.. druk leven hé? haha)

Vinden jullie het ook zo leuk om persoonlijke cadeaus te krijgen?

De 25 foodvragen tag!

maandag 17 november 2014


Pauline (die ik al een tijdje volg via haar blog en instagram) heeft de '25 foodvragen tag' bedacht. Ik heb deze leuke vragenlijst (plus antwoorden) al een aantal keer voorbij zien komen bij verschillende bloggers. Het leek mij ook leuk om deze food vragen te beantwoorden, want eten en drinken is mijn hobby haha. Ben je benieuwd naar mijn lievelings eten, restaurant of mijn favo snack? Druk dan op 'meer lezen'. Veel lees plezier!


Moodboard inspiratie!

woensdag 12 november 2014


Lieve Angelina van peekinside heb ik een tijdje geleden leren kennen. Nouja leren kennen, we kennen elkaar 'online'. Ze heeft een fantastische blog en is daarnaast grafisch vormgever. Iets wat ze super goed kan! Haar style vind ik basic, mooi en erg inspirerend. Om de zoveel tijd maakt zij een moodboards op haar blog. Een moodboard geeft een bepaald sfeerbeeld van een gedachte, gevoel of iets anders moois. Vanuit zo'n collage kan je inspiratie op doen, wat ik zeker doe bij Angelina. Maar ook bij mijn lieve vriendinetje Marlies van blog.mliees. Ook zij maakt prachtige sfeerbeelden! Ik vond het daarom leuk om ook eens een moodboard te delen met jullie. Het was heerlijk om te doen en ben van plan dit vaker te gaan doen op mijn blog. 

Wat vinden jullie trouwens van het mooie jurkje op het eerste plaatje? Ik ben er verliefd op, maar hij is echt te duur.. Iemand tips waar ik zoiets vergelijkbaars kan vinden?

Oh en vergeet natuurlijk niet even op de blogs van Angelina en Marlies te kijken! Fijne avond :-)



Het leukste feest van het jaar!

dinsdag 11 november 2014


Ah yes, nog maar een paar weekjes en het leukste feest van het jaar kan weer gevierd worden, SINTERKLAAS! En ook al ben ik de leeftijd van een kind allang gepasseerd, ik blijf het leuk vinden. Ik geef stiekem toe dat ik nog altijd de intocht van sinterklaas kijk op tv. Zo leuk om blije kinderen te zien en het sinterklaas gevoel op dat moment ook te voelen. Hier onder een klein lijstje waarom ik zó intens blij word van het sinterklaas feest (en nee ik voel geen schaamte hihi):

* Eindelijk kan ik weer volop genieten van pepernoten, taaitaai poppen en speculaas! Vooral de chocolade pepernoten zijn mijn lievelings.
* Lootjes trekken met lieve vrienden en familie. Ik vier het dit jaar een stuk of 4 keer haha! Een vriendinnetje kwam met een leuke site waar je lootjes kan trekken met heel Nederland (tenminste, je moet je wel even opgeven). En je steunt ook gelijk een goed doel! Klik HIER voor het leuke initiatief!
* Cadeautjes kopen en leuk inpakken, i like!
*  Blije kinderen op straat spotten. Vooral kinderen die verkleed zijn als piet!
* De donkere avonden en 's avonds knus sinterklaas journaal kijken (oeps is dit kinderachtig? ja wel een beetje..)
* Op 5 december gedichten voorlezen en cadeautjes uitpakken en eventueel daarvoor uitgebreid eten.
* Speculaas cake, pepernoten of andere lekkernijen bakken!

Kortom, van mij mag het snel 5 december worden. Dit jaar vier ik het alleen niet op die dag met familie omdat ik dan een weekendje weg ga naar Brussel met vriendjelief. Ook heel leuk natuurlijk en weet nu al dat ik het niet kan laten om wat cadeautjes uit mijn koffer te toveren! Hoe vieren jullie het?


Een fijne winkel vol met brocante!

zondag 9 november 2014


Mijn halve interieur heb ik gekocht bij 'Jolandelijk'. Dit is een prachtige winkel in een klein dorpje vlakbij Hoorn. Jolanda, de eigenaresse van de winkel, verzamelt mooie brocante spullen en meubels die ze (eventueel) opknapt en verkoopt. Ik ben een groot fan van deze winkel en moet me flink inhouden, want anders ben ik geneigd al-les mee te nemen. De winkel is mooi gestyled, met overal leuke hoekjes en spulletjes op tafels. Het geeft mij een huiselijk gevoel, ook omdat de eigenaresse erg aardig is en je een kopje thee of koffie aanbied. Vanmiddag ben ik er weer even geweest en kregen we warme kersensap. Mmmm wat was dat lekker! Ik heb er prachtige bakjes gekocht en een mooie gedroogde tak, die een plaatsje krijgt in een vaas. Verder heb ik  hier mijn kast gekocht, tafeltje, al mijn borden, fotolijstjes, beeldje en nog veel meer! Nog steeds ben ik super blij met al mijn aanwinsten van Jolandelijk. Mocht je ooit eens een bezoekje brengen aan West-Friesland, ga dan zeker even naar het dorpje Twisk en zoek de winkel op.

Klik HIER voor de site en HIER voor facebook. Verder zijn haar spulletjes die ze verkoopt bijna altijd wel te vinden in tijdschriften zoals de Ariadne at home! :)

Klik op 'meer lezen' voor een aantal foto's!


Jeej weekend!

zaterdag 8 november 2014

Weekend
Duidelijk toch? hihi! Ik ben zo blij dat het weekend is, want óh wat had ik een volle/drukke week. Moest veel werken, wilde nog wat vrienden zien en ben iets leuks aan het doen waar jullie hopelijk snel meer over horen. Dus nu ben ik heerlijk aan het bijkomen op de bank en ga lekker niks doen, de hele dag niet! Beetje tijdschriften lezen, bloggen, filmpjes kijken en vanavond met mijn ouders en broertje eten. Wat zijn jullie plannen?

Liefs & een fijn weekend allemaal ♡

Tassen inspiratie!

maandag 3 november 2014


Ik ben wat tassen/portemonnee inspiratie aan het op doen. Dit omdat ik vind dat het hoogtijd is om een mooie nieuwe leren tas aan te schaffen. Maar meestal hangt daar wel een prijskaartje aan.. dus ben ik aan het snuffelen op internet. En HELP wat zijn er veel leuke!!! Zondag ben ik een tassenwinkel ingedoken en heb alle vormen en kleuren van de 'paper bags' (plaatje 1 en 7) gepast. Maar ik weet gewoon echt niet welke kleur goed bij mij past. Wat vinden jullie? Verder is het ook hoog tijd voor een nieuwe portemonnee. Die ik nu gebruik, is al jaren oud en is helemaal verkleurd. Maar dit lijkt me een leuk cadeau om op mijn verlanglijstje te zetten voor de feestdagen. Die je hier ziet zijn wel echt overdreven duur.. maar bij de HEMA hebben ze ook super veel leuke.
Welke vinden jullie het mooist?

1. My paper bag, kleur blond;
2. Cowboybag portemonnee, kleur bruin;
3. Primecut, met een printje van een dierenvacht;
4. Tas Canvas vintage belleville, kleur legergroen;
5. Xworks shopper, kleur beige;
6. Omybag portemonnee, kleur bruin;
7. My paper bag, kleur mintgroen;
8. Wehkamp leren tas, kleur donker bruin.